W piątek 14 czerwca w siedzibie firmy Weindich i Centrum Kulinarne – studio gotowania odbyła się uroczysta kolacja z udziałem Narodowej Reprezentacji Kucharzy Polskich, medalistów 13. edycji mistrzostw Villeroy & Boch Kulinarnego Pucharu Świata 2018 w Luksemburgu. Był to wyjątkowy wieczór, obfitujący w wiele pozytywnych emocji i doznań kulinarnych, spędzony w cudownym towarzystwie oraz na miłych rozmowach.
W menu znalazły się same wykwintne dania. Łosoś marynowany z ekspandowanymi ziarnami i puree pomarańczowym był wstępem do kremu ze szparagów i groszku z cream fresh. Następnie rozsmakowywaliśmy się w kaczce w dwóch odsłonach – z grzybami i młodymi warzywami. Podsumowaniem wieczoru był sernik na ciepło z sorbetem malinowym, który wprawił nas w stan letniej błogości.
W gronie naszych Gości znaleźli się zarówno przedstawiciele zakładów przetwórstwa mięsnego, branży gastronomicznej i hotelarskiej, jaki i blogerzy kulinarni. Było nam niezmiernie miło gościć Państwa w naszej firmie.
Serdeczne podziękowania kierujemy na ręce Kapitana, Zawodników i Trenera Narodowej Reprezentacji Polski, którzy przygotowali naszym Gościom prawdziwie mistrzowską ucztę, a w szczególności Panom:
- Sebastianowi Krauzowiczowi, Trenerowi i Selekcjonerowi Kadry Narodowej, Szefowi Kuchni w hotelu Radisson Blu w Zakopanem
- Bartoszowi Peterowi, Kapitanowi Kadry Narodowej, Ekspertowi Kulinarnemu w firmie Transgourmet Polska,
- Mariuszowi Rochowi, Szefowi Kuchni w restauracji Scena Kulinarna w Bytomiu,
- Marcinowi Gruszce, Szefowi Kuchni w hotelu Harnaś w Bukowinie Tatrzańskiej
- Dawidowi Grucel, Szefowi Kuchni w hotelu Hilton Garden Inn Kraków,
- Michałowi Kuduk, Szefowi Kuchni w Hotelu Kossak w Krakowie
- Maciejowi Hipplerowi, Szefowi Kuchni w Notera Hotel SPA Bory Tucholskie
- Adamowi Woźniakowi, Szefowi Kuchni w Bistro B13 w Gdańsku.
Jako partner Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, jesteśmy dumni, że wspierając Reprezentację, przyczyniamy się do tworzenia historii polskiej gastronomii.
Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękujemy i do zobaczenia przy następnej okazji!
Pełna relacja z kolacji już wkrótce.